Tag: zakonet

Disa këshilla për t’i shtuar vite jetës tënde

Disa këshilla për t’i shtuar vite jetës tënde

N.q.s. mendon që do të jetosh aq sa kanë jetuar gjyshërit dhe prindërit e tu ke pjesërisht të drejtë. Pjesa gjenetike ka dhe ajo rolin e saj, por kur shkon 55 vjec, 30% e mënyrës si plakesh vjen nga genet e tua dhe 50% nga stili i jetesës. Për të shtuar disa vite jetës tënde […]

Gojë e shëndetshme ndihmon për fjalë të shëndetshme

Gojë e shëndetshme ndihmon për fjalë të shëndetshme

Pastrimi si duhet i dhëmbëve dhe mishrave do të ndihmojë që të kesh një gojë të shëndetshme. Dhëmbët dhe mishrat e prishur në qoftë se nuk trajtohen mund të të shkaktojnë infeksione në gjak dhe kocka. Me kalimin e kohës, smalti i dhëmbëve do të hollohet duke u shtuar shanset për formimin e kaviteteve. Duke […]

7 zakonet e suksesit

7 zakonet e suksesit

Në vitin 1989, Stiven Kovi, menaxher dhe studiues i njohur i metodave, shkroi librin “Shtatë zakonet e njerëzve të suksesshëm”, i cili u bë një ndër librat më me ndikim në fushën e menaxhimit në shek. XX. Në të, Kovi përshkroi parimet kyçe të njerëzve të suksesshëm në të gjitha fushat e jetës. Këto 7 zakone paraqiten në këtë skicë.
Duke i zbatuar në jetën tënde, këto zakone do të të ndihmojnë të kalosh nga një jetë e varur nga të tjerët në një jetë të pavarur …