Tag: toleranca

A është Anders Breivik besimtar i krishterë?

A është Anders Breivik besimtar i krishterë?

Breivik nuk është besimtar i krishterë. Ai është përfaqësues i një grupi njerëzish që konsiderohen “të krishterë kulturorë” që përfaqësojnë axhenda të tjera sociale, politike, ose kulturore. Por në asnjë rast nuk përfaqësojnë mësimet dhe urdhërimet e Jezuit. Bëje dallimin sepse të ndihmon ty të jetosh një jetë me nder, dhe gjithashtu të jep një mundësi që vërtet të shqyrtosh mësimet e Jezu Krishtit; të pakrahasueshme me mësimet e ndonjë tjetri.

Toleranca Fetare

Toleranca Fetare

Toleranca është një vlerë nga më të përqafuarat në botën e sotme poli-influencash. Por çuditërisht të gjithë njerëzit që flasin dhe e lavdërojne atë nga mënyra se si e lavdërojnë të jep të kuptosh se ata e kanë fjalën për indiferencë dhe jo për tolerancë.Toleranca dhe indiferenca kanë një ngjashmëri të jashtme. Ngjashmëria e tyre konsiston në mungesë aksioni […]