Tag: sukses

Kampionati i futbollit – Finalja pj1

Kampionati i futbollit – Finalja pj1

Pjesa e dyte

Kampionati i futbollit – Finalja pj2

Kampionati i futbollit – Finalja pj2

10 Mësime urtësie

10 Mësime urtësie

Njëherë lexova se ka dy lloj mënyrash se si mësojnë njerëzit: prej leximit apo nga eksperienca, dhe të gjithë e dinë që kjo e fundit është e dhibmshme. Çfarë do të doje ti: më shumë dhimbje në jetë apo rrugë që do ta bënin më të lehtë? Nëse do të zgjedhësh të mësosh nga të lexuarit dhe të parandalosh disa nga mësimet e vështira, atëherë mund të mësosh nga dikush që i ka mësuar nga eksperienca.

“On the floor”

“On the floor”

Ne që jemi pjesë e lëvizjes “Jetë Studentore” i pëlqejmë party-t. Ne i pëlqejmë festat, por ndryshe nga të tjerët, ne ofrojmë një tjetër lloj party – një party që e kthen jo vetëm fushëbetejën e dancit, por edhe gjithë jetën tonë në një aventurë kënaqësie. Madje shkojmë përtej kënaqësisë, në kuptim. Madje përtej kuptimit, në vlera. Madje përtej vlerave, në domethënie.
Asnjëherë “party” e jetës sonë nuk do të jetë aq argëtuese, nëse nuk shkon përtej kënaqësisë së çastit. Kënaqësia e çastit është si një lloj droge që na jep kënaqësi të përkohshme, por nuk na kënaq plotësisht. I kthehemi “çastit” me shpresën se do të zgjasë por nuk zgjat.

7 zakonet e suksesit

7 zakonet e suksesit

Në vitin 1989, Stiven Kovi, menaxher dhe studiues i njohur i metodave, shkroi librin “Shtatë zakonet e njerëzve të suksesshëm”, i cili u bë një ndër librat më me ndikim në fushën e menaxhimit në shek. XX. Në të, Kovi përshkroi parimet kyçe të njerëzve të suksesshëm në të gjitha fushat e jetës. Këto 7 zakone paraqiten në këtë skicë.
Duke i zbatuar në jetën tënde, këto zakone do të të ndihmojnë të kalosh nga një jetë e varur nga të tjerët në një jetë të pavarur …