Tag: student

Princi i Paqes

Princi i Paqes

Sepse na ka lindur një fëmijë, një djalë na është dhënë. Mbi supet e tij do të mbështetet perandoria dhe do të quhet Këshilltar i admirueshëm, Perëndi i fuqishëm, Atë i përjetshëm, Princ i paqes. Nuk do të ketë të sosur rritja e perandorisë së tij dhe paqja mbi fronin e Davidit dhe në mbretërinë […]

Kampionati i futbollit – Finalja pj1

Kampionati i futbollit – Finalja pj1

Pjesa e dyte

Kampionati i futbollit – Finalja pj2

Kampionati i futbollit – Finalja pj2

Me pushime para provimit!

Me pushime para provimit!

Katër studentë nga Tirana, shumë shokë me njëri tjetrin, vendosën që të shkonin për fundjavë në Vlorë. Të hënën kishin një provim, por ngaqë ndiheshin të sigurtë se kishin mësuar mjaftueshëm, nuk e panë si problem që të ktheheshin të hënën në mëngjes. Patën një fundjavë shumë të mirë dhe të lodhshme. Nga lodhja e madhe […]

Shoqëri e mrekullueshme

Shoqëri e mrekullueshme

Aty kuptova sa e rëndësishme ishte të kisha njerëz pranë. Aty gjeta shoqërinë e zemrës.

Mariana: endrrat e mia

Mariana: endrrat e mia

Kur isha e vogël ëndërroja të shkoja të paktën një herë në Amerikë. Mendoj se ende e kam këtë dëshirë. Por me kalimin e viteve kam zgjedhur t`i qëndroj sa më afër realitetit, në mënyrë që t’ia bëj vetes gjërat sa më të pranueshme. Diçka që do e doja shumë dhe e lejoj veten shpeshherë […]

Ëndrra ime

Ëndrra ime

Vite më parë lista e ëndrrave të mia ka qenë më e gjatë se sa kjo që kam tani. Jo se janë realizuar, por me kalimin e kohës i kam përqëndruar ëndrrat në atë se çfarë dua të bëj vërtet dhe në atë se çfarë di të bëj më mirë. Dua që ëndrrat e tanishme, […]

Mirë se erdhët në tokën e premtuar!

Mirë se erdhët në tokën e premtuar!

… E keni dëgjuar ndonjëherë termin “tokë e premtuar”? Ishte një vend ku rridhte mjaltë e bollëk, ku një popull i shtypur e i sunduar keqas, do të transportohej në këtë vend, duke lënë pas jetën e mundimshme të robërisë! Shumë prej jush, ndoshta nuk ndiheni kështu… sepse shoqëria juaj e shkollës së mesme, ishte […]

10 Mësime urtësie

10 Mësime urtësie

Njëherë lexova se ka dy lloj mënyrash se si mësojnë njerëzit: prej leximit apo nga eksperienca, dhe të gjithë e dinë që kjo e fundit është e dhibmshme. Çfarë do të doje ti: më shumë dhimbje në jetë apo rrugë që do ta bënin më të lehtë? Nëse do të zgjedhësh të mësosh nga të lexuarit dhe të parandalosh disa nga mësimet e vështira, atëherë mund të mësosh nga dikush që i ka mësuar nga eksperienca.

Studenti dhe provimi

Studenti dhe provimi

Në një Universitet të Tiranës studionte dhe një futbollist që nuk ja thoshte fare për mësime. Ai gjithmonë ulej në klasë afër një studenti që ishte shumë i zgjuar. Profesori e dinte që ai kopjonte, por nuk kishte mundur ta kapte asnjëherë. Një ditë po kontrollonte disa fleta provimi dhe i ra në sy që […]