Tag: provim

Me pushime para provimit!

Me pushime para provimit!

Katër studentë nga Tirana, shumë shokë me njëri tjetrin, vendosën që të shkonin për fundjavë në Vlorë. Të hënën kishin një provim, por ngaqë ndiheshin të sigurtë se kishin mësuar mjaftueshëm, nuk e panë si problem që të ktheheshin të hënën në mëngjes. Patën një fundjavë shumë të mirë dhe të lodhshme. Nga lodhja e madhe […]

Studenti dhe provimi

Studenti dhe provimi

Në një Universitet të Tiranës studionte dhe një futbollist që nuk ja thoshte fare për mësime. Ai gjithmonë ulej në klasë afër një studenti që ishte shumë i zgjuar. Profesori e dinte që ai kopjonte, por nuk kishte mundur ta kapte asnjëherë. Një ditë po kontrollonte disa fleta provimi dhe i ra në sy që […]

Si të arrish rezultate të larta duke u argëtuar?

Si të arrish rezultate të larta duke u argëtuar?

Nga Dr. Stiv Dagllas Stiv Dagllas është shkrimtar dhe referon rreth temave mbi drejtimin, menaxhimin dhe zhvillimin personal. Ai është presidenti i një organizate ndërkomëtare me më shumë se 27,000 të punësuar.  Ai është diplomuar në Institutin Teknologjik të Masaçusetsit dhe ka dhe një diplomë nga Shkolla e Harvardit në Administrim-Biznes, ku u diplomua në 2 […]

Profesori i Drejte

Profesori i Drejte

Ravi Zakaria ne librin e tij “A mund te jetoje njeriu pa Perendine” tregon per nje njeri qe kishte deshire te behej i famshmem dhe te arrinte majat e suksesit. Dhe kur shkoi ne maje, atje ku kishte synuar gjithmone tha: “Ta kisha ditur se cfare ka ketu ne maje, kurre nuk do te kisha marre rrugen per t’u ngjitur”. Gjithmone njeriu ka deshire per me shume dhe nuk kenaqet kurre me sa ka, por ai duhet t’i pergjigjet nje pyetjeje:” Po me pas?”