Tag: love

“Dashuria të merr në qafë… por”

“Dashuria të merr në qafë… por”

“Dashuria është e durueshme; plot mirësi; dashuria nuk ka smirë, nuk vë në dukje, nuk krekoset, nuk sillet në mënyrë të pahijshme, nuk kërkon të sajat, nuk pezmatohet, nuk dyshon për keq;nuk gëzohet për padrejtësinë, por gëzohet me të vërtetën,i duron të gjitha, i beson të gjitha, i shpreson të gjitha, i mban çdo gjë. Dashuria nuk ligshtohet kurrë.”

Dhurata për Shën Valentin

Dhurata për Shën Valentin

Mëngjesin e Shën Valentinit Ema u çua nga krevati me rrëmbim. Burri i saj Toni e pyeti sesi ishte puna. Ajo i tha atij, “Pashë një ëndërr sikur ti për ditën e Shën Valentinit më dhurove një varëse me perla shumë të bukura. Çfarë mendon se do të thotë kjo ëndërr?” “Do ta mësosh sot […]

Historia e një fëmije.

Historia e një fëmije.

Një grua shumë e shqetësuar shkoi për vizitë tek gjinekologu i saj dhe i tha: ‘Doktor kam një problem shumë serioz dhe kam patjetër nevojë për ndihmën tuaj! Kam një fëmijë që akoma nuk ka mbushur një vjec dhe unë jam përsëri shtatzënë. Nuk dua që t’i lind fëmijët kaq afër me njëri tjetrin.’ Doktori […]

Amy Winehouse: Love is a loosing game!

Amy Winehouse: Love is a loosing game!

Këngëtarja 27 vjeçare, një nga talentet e padiskutueshme të muzikës botërore, u gjend e vdekur sot në Londër. Lajmi është tragjik – megjithëse prej disave i pritshëm. “Love is a loosing game” (Dashuria është një lojë e humbur) është titulli i një prej këngëve të saj të njohura që mund ta ndiqni në interpretimin bashkangjitur këtij […]

Urrejtje apo dashuri?

Urrejtje apo dashuri?

E thjeshtë: Perëndia e ka dënuar padrejtësinë e njeriut duke ia hedhur barrën Jezu Krishtit. Dhe ai ofron faljen për këdo që pranon me besim sakrificën e Krishtit si shlyerje për padrejtësinë tonë ndaj tij. E thjeshtë është zgjidhja e Perëndisë. Ndonjëherë ngaqë është e thjeshtë njerëzit e kanë vështirë ta besojnë… Por, duket se nuk ka rrugë tjetër!

KUSH JAM UNE?

Who am I? Kush jam unë, që Zoti i gjithë botës do t’ja dijë për emrin tim; do t’ja dijë për dhimbjen time? Kush jam unë, që ylli i shndritshëm i mëngjesit do të zgjidhte të ndriçonte rrugën për zemrën time të shqetësuar? Nuk është për shkak të asaj që unë jam, por për shkak […]

Vajza me trëndafil

Vajza me trëndafil

Xhon Blonshar qëndroi afër bordurës, duke rregulluar uniformën e tij ushtarake dhe duke parë turmën e njerëzve që shkonin e vinin nëpër Stacionin Qendror. Ai po kërkonte vajzën të cilës i njihte zemrën, por jo fytyrën. Kishte filluar të interesohej për të trembëdhjetë muaj më parë. Kishte marrë një libër në një bibliotekë në Florida […]

Letër Zhulietës

Letër Zhulietës

Kapucinoja dhe brioshi i ngrohtë Italian, harta përpara në barin e hotelit  dhe zëri i ëmbël i gjyshes së hotelit që më thotë “Buon giorno, Principessa!” Kush nuk mund ta dojë Italinë, çdo njëri këtu ndihet si në shtëpi. Për mua ishte vetëm dita e tretë, dhe Verona ishte vendi që duhej të vizitoja. Verona […]

Dashuria eshte ne ajer (Love is in the air)

Dashuria eshte ne ajer (Love is in the air)

Kaq per viruset dhe dashurine. Shpresojme qe nuk ju ka zene asnje prej ketyre viruse (e viruse te tjera qe qarkullojne por nuk jane shtjelluar ketu)! Nese ju kane zene, sherohuni duke kuptuar dashurine e vertete:

“Dashuria eshte zemergjere, dashuria eshte e mire, nuk ka smire, nuk krekoset, nuk mburret, nuk sillet ne menyre te pahijshme, nuk kerkon perfitim, nuk pezmatohet, nuk mendon te ligen, nuk gezohet per padrejtesine, por gezohet me te verteten…