Tag: jezusi

Urrejtje apo dashuri?

Urrejtje apo dashuri?

E thjeshtë: Perëndia e ka dënuar padrejtësinë e njeriut duke ia hedhur barrën Jezu Krishtit. Dhe ai ofron faljen për këdo që pranon me besim sakrificën e Krishtit si shlyerje për padrejtësinë tonë ndaj tij. E thjeshtë është zgjidhja e Perëndisë. Ndonjëherë ngaqë është e thjeshtë njerëzit e kanë vështirë ta besojnë… Por, duket se nuk ka rrugë tjetër!

Gëzuar Pashkën

Gëzuar Pashkën

Mesazhi për Pashkën nga Jetë Studentore. Cila është historia e Pashkës? Pse e festojmë atë?

Facebook apo Soulbook?

Facebook apo Soulbook?

Facebook është trendi i ditëve të sotme. Një trend që vlerësohet miliarda dollarë. Si biznesmen, të duhet të gjesh kërkesën e konsumatorëve. Por një biznesmen i mirë, siç është me siguri ideatori i Facebook-ut, gjen atë që iu nevojitet vërtet klientëve. Kështu, Facebook-u, na ka nxjerrë edhe njëherë në pah një nga nevojat bazë të njeriut: nevoja për të njohur dhe për të qënë i […]

Më duhet të blej një varr…

Më duhet të blej një varr…

Një vend është paguar para shumë kohësh nga dikush për mua. Është paguar që përpara shumë kohësh që unë të mund të jetoj çdo ditë e lirë nga pasiguria dhe frika. Përjetësia është akoma më e shtrenjtë. Nuk blihet me para. Dikush ka paguar me gjak për përjetësinë time. Jezusi ka paguar për parajsën time. Ai e ka blerë përjetësinë time me gjak… me gjakun e Tij. Ishte burrë i mençur Rexha. Nëntë pëllëmbë tokë për varrin të blerë me para. Një përjetësi të tërë, të blerë përmes besimit në Jezusin.
Rexha ishte burrë i mençur. Tani është radha ime…

Të 50-tët përtej njerëzores…

Të 50-tët përtej njerëzores…

Japonia është në qendër të lajmeve anembanë botës. Tërmeti shkatërrues, përmbytjet massive nga tsunami tashmë janë bërë pamje të gjallë për gjithsecilin. E ndërkohë që vendi është në krizën më të rëndë që nga lufta e dytë botërore për shkak të tërmetit dhe tsunamit, gjithë bota i ka sytë tek rreziku i një shpërthimi të […]

Libri i Jetë Studentore

Libri i Jetë Studentore

Skeptiku Xhosh Mekdauell mendonte që të krishterëve ju kishte ikur truri. Ai tallej, i përqeshte dhe i fyente kur kishte rast. Më vonë vendosi ti luftonte të krishterët duke përdorur studimet për të hedhur poshtë thëniet e Krishtit. Për çudinë e tij, ai zbuloi që provat tregojnë të kundërtën e mendimeve të ti