Tag: genjeshtra

Me pushime para provimit!

Me pushime para provimit!

Katër studentë nga Tirana, shumë shokë me njëri tjetrin, vendosën që të shkonin për fundjavë në Vlorë. Të hënën kishin një provim, por ngaqë ndiheshin të sigurtë se kishin mësuar mjaftueshëm, nuk e panë si problem që të ktheheshin të hënën në mëngjes. Patën një fundjavë shumë të mirë dhe të lodhshme. Nga lodhja e madhe […]

A është Anders Breivik besimtar i krishterë?

A është Anders Breivik besimtar i krishterë?

Breivik nuk është besimtar i krishterë. Ai është përfaqësues i një grupi njerëzish që konsiderohen “të krishterë kulturorë” që përfaqësojnë axhenda të tjera sociale, politike, ose kulturore. Por në asnjë rast nuk përfaqësojnë mësimet dhe urdhërimet e Jezuit. Bëje dallimin sepse të ndihmon ty të jetosh një jetë me nder, dhe gjithashtu të jep një mundësi që vërtet të shqyrtosh mësimet e Jezu Krishtit; të pakrahasueshme me mësimet e ndonjë tjetri.

Shenjat e gënjeshtrës.

Shenjat e gënjeshtrës.

Më shumë kapsitje sysh dhe zgjerim të bebëzave të syve Shprehje të fytyrës që nuk lidhen me atë ç’ka po thuhet Rritje e theksuar e gjesteve (sidomos lëvizje të duarve) Fjali të shkurtra Më shumë pauza dhe gabime gjuhësore. Më shumë fjalë negative dhe ekstreme.   Unë nuk do të them një gënjeshtër për të […]