Tag: featured

Dy dasma madhështore në 29 Prill!

Dy dasma madhështore në 29 Prill!

A nuk ia vlen të përkushtohesh për një dashuri të këtij lloji? Mos e shit veten lehtë – kërko princin tënd, që mund të mos jetë në gjendje të të organizojë një ceremoni madhështore si ajo e princit William por që është gati të heqë dorë nga vetja për shkak të dashurisë që Zoti i jep për ty…

Kjo është madhështia e dasmës dhe e përkushtimit të thjeshtë në një martesë.

Në dasmën tuaj!

Thelbi I pazbërthyer I Pashkës

Thelbi I pazbërthyer I Pashkës

Çmimi më I lartë që mund të paguash është padyshim çmimi që mund të paguash me jetën tënde. Kauza më e lartë së cilës mund t’i përkushtohesh (nëse çfarë mund ta përbëjë atë ka të bëjë me njerëzimin, më saktë me jetën e të paktën një njeriu në këtë planet) nëse kjo nuk do të […]

Facebook apo Soulbook?

Facebook apo Soulbook?

Facebook është trendi i ditëve të sotme. Një trend që vlerësohet miliarda dollarë. Si biznesmen, të duhet të gjesh kërkesën e konsumatorëve. Por një biznesmen i mirë, siç është me siguri ideatori i Facebook-ut, gjen atë që iu nevojitet vërtet klientëve. Kështu, Facebook-u, na ka nxjerrë edhe njëherë në pah një nga nevojat bazë të njeriut: nevoja për të njohur dhe për të qënë i […]

Skënderbeu: Në kërkim të shqiptarit shembullor

Skënderbeu: Në kërkim të shqiptarit shembullor

Shqiptarët janë një popull i veçantë; me tipare e karakteristika të ndryshme nga të tjerët. Skënderbeu pasqyron dukshëm disa prej këtyre tipareve gjithëshqiptare që duam ti theksojmë në këtë artikull. Kësisoj, vëmë në dukje një shembull që duhet njohur, vlerësuar dhe ndjekur. Asnjë i ngjashëm me të Dukshëm Skënderbeu ishte një udhëheqës i lindur, i vetëdijshëm […]

A i gjej dot përgjigjet për jetën ONLINE?

A i gjej dot përgjigjet për jetën ONLINE?

Realiteti virtual nuk është zgjidhja e rrugës. Realiteti virtual është një tjetër rrugë, ose një tjetër kontekst që fatkeqësisht nuk na e lehtëson barrën e gjetjes së përgjigjeve të vështira për jetën. Krishti tha: (perifrazim) E madhe dhe e gjërë është rruga që të çon në shkatërrim, dhe shumë njerëz shkelin në të. Por rruga që të çon në jetë është e ngushtë dhe e vështirë.” Kjo do të thotë që përgjigjet e jetës nuk varen nga konteksti virtual por varen nga gjërësia e kërkimit tënd në një rrugë që jo gjithmonë është e lehtë.

“Loosing my Religion”

“Loosing my Religion”

Atë ditë po kthehesha në shtëpi më vonë se zakonisht mbas një udhëtimi të lodhshëm dhe të gjatë. Vizita në të cilën mora pjesë kishte të bënte me ndarjen nga kjo jetë të një të afërmi. Ishte një nga ato ditët që duket sikur do të zgjasin pambarim. Ndërkohë që makina përpiqej të gjente drejtim […]

A egziston e keqja?!

A egziston e keqja?!

Një profesor i sfidoi studentët e tij me këtë pyetje: “A krijoi Zoti çdo gjë që ekziston?” Një student guximtar ju përgjigj, “Po Ai e krijoi!” “Zoti krijoi gjithçka?” pyeti përsëri profesori. “Po zotëri”, ju përgjigj studenti. Profesori vazhdoi, “Nqs Zoti krijoi gjithçka atëhere Zoti krijoi të keqen, gjersa e keqja egziston dhe lidhur me […]

“Vëllai i madh” i “Big Brother”

“Vëllai i madh” i “Big Brother”

Të gjithë e kemi parë “Big Brother” apo “Vëllain e Madh”, Reality Show-n më të suksesshëm të momentit jo vetëm në Shqipëri por edhe në të gjithë botën. Që prej transmetimit të parë në Veronica TV Channel ne Hollandë në vitin 1999 formati televiziv ka ndezur kureshtjen e teleshikuesve anekënd globit duke patur shikueshmërinë më […]

Letër Zhulietës

Letër Zhulietës

Kapucinoja dhe brioshi i ngrohtë Italian, harta përpara në barin e hotelit  dhe zëri i ëmbël i gjyshes së hotelit që më thotë “Buon giorno, Principessa!” Kush nuk mund ta dojë Italinë, çdo njëri këtu ndihet si në shtëpi. Për mua ishte vetëm dita e tretë, dhe Verona ishte vendi që duhej të vizitoja. Verona […]

Të 50-tët përtej njerëzores…

Të 50-tët përtej njerëzores…

Japonia është në qendër të lajmeve anembanë botës. Tërmeti shkatërrues, përmbytjet massive nga tsunami tashmë janë bërë pamje të gjallë për gjithsecilin. E ndërkohë që vendi është në krizën më të rëndë që nga lufta e dytë botërore për shkak të tërmetit dhe tsunamit, gjithë bota i ka sytë tek rreziku i një shpërthimi të […]