Tag: featured

Urrejtje apo dashuri?

Urrejtje apo dashuri?

E thjeshtë: Perëndia e ka dënuar padrejtësinë e njeriut duke ia hedhur barrën Jezu Krishtit. Dhe ai ofron faljen për këdo që pranon me besim sakrificën e Krishtit si shlyerje për padrejtësinë tonë ndaj tij. E thjeshtë është zgjidhja e Perëndisë. Ndonjëherë ngaqë është e thjeshtë njerëzit e kanë vështirë ta besojnë… Por, duket se nuk ka rrugë tjetër!

Kjo jetë s’mjaftoi…

Kjo jetë s’mjaftoi…

Kuturu-ja e kësaj pamje nuk qëndron në faktin që ofrojmë dhimbje e thirrje në kulturën tonë. Kuturu-ja është mungesa e një rreze shprese a ndonjëfarë tuneli me rreze drite. (Meqe jemi tek tuneli, një thënie me botë në Facebook, thoshte që në fund të tunelit ka një dritë – veçse nuk e dimë nëse kjo drita është drita e diellit në fund të tunelit, apo është drita e trenit që po vjen drejt nesh!).

Parajsa, Mit apo Realitet?

Parajsa, Mit apo Realitet?

“Parajsa nuk egziston, ajo është vetëm një përallë për njerëzit të cilët kanë frikë nga vdekja.” Kështu u shpreh fizikanti dhe kozmologu i njohur britanik Stivën Houking (Stephen Hawking) në një intervistë dhënë për gazetën prestigjoze “The Guardian” jo shumë kohë më parë. Çështja e parajsës, egzistencës apo mosegzistencës së saj, në mënyrë të natyrshme […]

“shpëtimi” i Shpëtimit

“shpëtimi” i Shpëtimit

Në fakt titulli i mësipërm nuk është aspak një lojë fjalësh. Eshtë titulli i një ngjarjeje të vërtetë që zë fill datën 29 Maj 2011. Së bashku me familjen kishim dalë për një shëtitje, unë, gruaja dhe dy fëmijët tanë të vegjël. Megjthëse ishte e diel dhe ishim  të lodhur, këmbëngulja e fëmijëve e bëri […]

FOTOT TROPIKAL MAJ 2011

FOTOT TROPIKAL MAJ 2011

Ky eshte koleksioni i ri i Fotove nga Fundjava Studentore Durres, Maj 2011 [cincopa AAPAplagJ_H7]

Historia e tre pemeve

Historia e tre pemeve

Na ishin njё herё nё majё tё njё mali tre pemё tё vogla, tё cilat rrinin e ёndёrronin se çfarё dёshironin tё bёheshin kur tё rriteshin. Pema e parё vёshtroi yjet lart dhe tha: Unё dua tё bёhem sёnduk pёr  thesare. Unё dua tё mbulohem me flori, dhe tё mbushem me gurё tё çmuar. Unё […]

G.O.S.P.E.L.

G.O.S.P.E.L.

The GOSPEL in HIP – HOP Rhythm!!!

I pandehur “papritmas”

I pandehur “papritmas”

Ishte një nga ato ditët që për një shkak aspak të patregueshëm nuk mundi të vazhdonte në ritmin normal të saj. Arsyeja është ngjarja e mëposhtme. (Historia është reale. Emrat e vërtetë janë ndryshuar për të ruajtur konfidencialiletin e personave përgjegjës). Herët në mëngjes morra një telefonatë nga mamaja ime. Diçka jo e mirë kishte ndodhur. […]

Whats your God?

Whats your God?

Çdonjëri prej nesh ka diçka në jetën e tij që e cilëson si të veçantë, një pjesëtar të familjes, punën e tij, muzika etj. Ne të gjithë e cilësojmë një gjë apo disa si shumë te shtrenjta për ne disa edhe më të rëndësishme dhe të veçanta sesa Perëndia……

KUSH JAM UNE?

Who am I? Kush jam unë, që Zoti i gjithë botës do t’ja dijë për emrin tim; do t’ja dijë për dhimbjen time? Kush jam unë, që ylli i shndritshëm i mëngjesit do të zgjidhte të ndriçonte rrugën për zemrën time të shqetësuar? Nuk është për shkak të asaj që unë jam, por për shkak […]