Tag: Bibla

Ç’gjëra kemi humbur?!

Ç’gjëra kemi humbur?!

“Në një stacion metroje, në Washington DC, në një mëngjes të ftohtë Janari të vitit 2007, një burrë po luante me violinë, për rreth 45 minuta, gjashtë pjesë nga kompozitori i madh BAH (Bach). Gjatë asaj kohe, rreth 2000 njerëz kaluan përmes stacionit, shumica e tyre duke vrapuar për në punë. Vetëm pas katër minutash, një […]

Vetmia… dhe kërkimi për dashurinë e vërtetë!

Vetmia… dhe kërkimi për dashurinë e vërtetë!

“Ç’janë këto ferra?” i thashë me shaka shoqes sime, së cilës i kishin bërë dhuratë një kaktus në një vazo të vogël. Ishte thjesht batutë! E më vonë po mendoja që dikush, madje shumë dikusha, ndoshta as kaktus nuk kanë marrë sot dhuratë, megjithëse kanë pritur (vetmia???)… Nata e 14 Shkurtit ka rënë. Zelli i […]

Kur të inkurajon Adriano Çelentano…

Kur të inkurajon Adriano Çelentano…

Krejt rastësisht dëgjova sot monologun e Adriano Çelentanos në natën e parë të San Remos 2012. U befasova. Jo sepse Çelentano nuk krijon polemika e kësisoj është i dëgjueshëm por u befasova nga tema e një pjese të monologut. E kishte me kishën, me priftërinjtë! E kuptoj që Çelentano i drejtohet një grupi specifik të […]

Dorëshkrimi më i Vjetër i Dhiatës së Re?

Dorëshkrimi më i Vjetër i Dhiatës së Re?

Por kohët e fundit, vjen një lajm që e rrit besueshmërinë e argumentit të grupit të parë. Kohët e fundit është zbuluar një papyrus që, sipas shkencëtarëve, i përket shekullit të parë. Ky është dokumenti më i vjetër që egziston në lidhje me dorëshkrimet e Dhiatës së Re.

Kaka’ rreth Zotit, seksit, Brazilit…

Kaka’ rreth Zotit, seksit, Brazilit…

Nëse Zoti të do ty, ku është problemi?

Nëse Zoti të do ty, ku është problemi?

Për shumë nga ju që nuk e dini, 1 Dhjetori ishte Dita Botërore e SIDA-s, e cila ka për qëllim rritjen e vetëdijes për luftimin e kësaj sëmundje. Kanё kaluar tre dekada qëkurse virusi HIV u shfaq si një kërcënim për shëndetin botëror. Ndonëse programi i Kombeve të Bashkuara për SIDA-n njofton një rënie të […]

Celulari vs Biblës

Celulari vs Biblës

Pyes veten se  çfarë do të ndodhte në qoftë se e trajtojmë Biblën ashtu siç trajtojmë celularët tanë?! Si do të dukej në qoftë se e mbajmë gjithmonë në çantën apo xhepin tonë? Si do të dukej në qoftë se kthehemi mbrapa për ta marrë sa herë që e harrojmë? Si do të dukej në […]