RSSCategory: jsZONE

Disa këshilla për t’i shtuar vite jetës tënde

Disa këshilla për t’i shtuar vite jetës tënde

N.q.s. mendon që do të jetosh aq sa kanë jetuar gjyshërit dhe prindërit e tu ke pjesërisht të drejtë. Pjesa gjenetike ka dhe ajo rolin e saj, por kur shkon 55 vjec, 30% e mënyrës si plakesh vjen nga genet e tua dhe 50% nga stili i jetesës. Për të shtuar disa vite jetës tënde […]

10 Mësime urtësie

10 Mësime urtësie

Njëherë lexova se ka dy lloj mënyrash se si mësojnë njerëzit: prej leximit apo nga eksperienca, dhe të gjithë e dinë që kjo e fundit është e dhibmshme. Çfarë do të doje ti: më shumë dhimbje në jetë apo rrugë që do ta bënin më të lehtë? Nëse do të zgjedhësh të mësosh nga të lexuarit dhe të parandalosh disa nga mësimet e vështira, atëherë mund të mësosh nga dikush që i ka mësuar nga eksperienca.

Gojë e shëndetshme ndihmon për fjalë të shëndetshme

Gojë e shëndetshme ndihmon për fjalë të shëndetshme

Pastrimi si duhet i dhëmbëve dhe mishrave do të ndihmojë që të kesh një gojë të shëndetshme. Dhëmbët dhe mishrat e prishur në qoftë se nuk trajtohen mund të të shkaktojnë infeksione në gjak dhe kocka. Me kalimin e kohës, smalti i dhëmbëve do të hollohet duke u shtuar shanset për formimin e kaviteteve. Duke […]

Të hash shëndetshëm para provimit

Të hash shëndetshëm para provimit

Të përgatisësh veten fizikisht dhe mendërisht para një provimi është po aq e rëndësishme sa edhe materiali  që ke mësuar. Duhet të sigurohesh që po ha në mënyrën e duhur para një provimi, kështu që mund fokusohesh më mirë në të përgjigjurin korrektësisht të pyetjeve sesa në lodhjen dhe zhurmën e stomakut. Të hash shëndetshëm […]

A egziston e keqja?!

A egziston e keqja?!

Një profesor i sfidoi studentët e tij me këtë pyetje: “A krijoi Zoti çdo gjë që ekziston?” Një student guximtar ju përgjigj, “Po Ai e krijoi!” “Zoti krijoi gjithçka?” pyeti përsëri profesori. “Po zotëri”, ju përgjigj studenti. Profesori vazhdoi, “Nqs Zoti krijoi gjithçka atëhere Zoti krijoi të keqen, gjersa e keqja egziston dhe lidhur me […]

Si të arrish rezultate të larta duke u argëtuar?

Si të arrish rezultate të larta duke u argëtuar?

Nga Dr. Stiv Dagllas Stiv Dagllas është shkrimtar dhe referon rreth temave mbi drejtimin, menaxhimin dhe zhvillimin personal. Ai është presidenti i një organizate ndërkomëtare me më shumë se 27,000 të punësuar.  Ai është diplomuar në Institutin Teknologjik të Masaçusetsit dhe ka dhe një diplomë nga Shkolla e Harvardit në Administrim-Biznes, ku u diplomua në 2 […]

Vendosja e perparesive

Vendosja e perparesive

Vendosja e Përparësive: Të Parat Gjërat e Para Një ditë, një këshilltar për menaxhim, Ivi Li, mori në telefon Shuabin në ndërmarrjen e Çelikut të Betlehemit. Liu i tregoi shkurt shërbimet që ofronte firma e tij, duke përfunduar me këtë fjali: “Me shërbimin tonë ju do të mësoni se si të menaxhoni më mirë.” Shuabi […]

7 zakonet e suksesit

7 zakonet e suksesit

Në vitin 1989, Stiven Kovi, menaxher dhe studiues i njohur i metodave, shkroi librin “Shtatë zakonet e njerëzve të suksesshëm”, i cili u bë një ndër librat më me ndikim në fushën e menaxhimit në shek. XX. Në të, Kovi përshkroi parimet kyçe të njerëzve të suksesshëm në të gjitha fushat e jetës. Këto 7 zakone paraqiten në këtë skicë.
Duke i zbatuar në jetën tënde, këto zakone do të të ndihmojnë të kalosh nga një jetë e varur nga të tjerët në një jetë të pavarur …

Loti

Loti

I dashur loti im!
Po te shkruaj sot per here te pare ne jeten time.
Kam rene ne dashuri me ty!!! Cdohere qe kam nje situate te pakendshme apo dikush qe me lendon, gjithmone me je gjendur prane dhe jam shfryre tek ti !
Po te mos ishe ti se di ku do perfundonin tere ato lendime qe po marr perdite. Me siguri zemra ime s’do mund ti mbante gjithe keto dhimbje e lendime. Do isha harruar me kohe, zemra do me kishte plasur nga barra e madhe…