RSSCategory: coffeeTIME

A është Anders Breivik besimtar i krishterë?

A është Anders Breivik besimtar i krishterë?

Breivik nuk është besimtar i krishterë. Ai është përfaqësues i një grupi njerëzish që konsiderohen “të krishterë kulturorë” që përfaqësojnë axhenda të tjera sociale, politike, ose kulturore. Por në asnjë rast nuk përfaqësojnë mësimet dhe urdhërimet e Jezuit. Bëje dallimin sepse të ndihmon ty të jetosh një jetë me nder, dhe gjithashtu të jep një mundësi që vërtet të shqyrtosh mësimet e Jezu Krishtit; të pakrahasueshme me mësimet e ndonjë tjetri.

Urrejtje apo dashuri?

Urrejtje apo dashuri?

E thjeshtë: Perëndia e ka dënuar padrejtësinë e njeriut duke ia hedhur barrën Jezu Krishtit. Dhe ai ofron faljen për këdo që pranon me besim sakrificën e Krishtit si shlyerje për padrejtësinë tonë ndaj tij. E thjeshtë është zgjidhja e Perëndisë. Ndonjëherë ngaqë është e thjeshtë njerëzit e kanë vështirë ta besojnë… Por, duket se nuk ka rrugë tjetër!

Parajsa, Mit apo Realitet?

Parajsa, Mit apo Realitet?

“Parajsa nuk egziston, ajo është vetëm një përallë për njerëzit të cilët kanë frikë nga vdekja.” Kështu u shpreh fizikanti dhe kozmologu i njohur britanik Stivën Houking (Stephen Hawking) në një intervistë dhënë për gazetën prestigjoze “The Guardian” jo shumë kohë më parë. Çështja e parajsës, egzistencës apo mosegzistencës së saj, në mënyrë të natyrshme […]

“shpëtimi” i Shpëtimit

“shpëtimi” i Shpëtimit

Në fakt titulli i mësipërm nuk është aspak një lojë fjalësh. Eshtë titulli i një ngjarjeje të vërtetë që zë fill datën 29 Maj 2011. Së bashku me familjen kishim dalë për një shëtitje, unë, gruaja dhe dy fëmijët tanë të vegjël. Megjthëse ishte e diel dhe ishim  të lodhur, këmbëngulja e fëmijëve e bëri […]

Historia e tre pemeve

Historia e tre pemeve

Na ishin njё herё nё majё tё njё mali tre pemё tё vogla, tё cilat rrinin e ёndёrronin se çfarё dёshironin tё bёheshin kur tё rriteshin. Pema e parё vёshtroi yjet lart dhe tha: Unё dua tё bёhem sёnduk pёr  thesare. Unё dua tё mbulohem me flori, dhe tё mbushem me gurё tё çmuar. Unё […]

I pandehur “papritmas”

I pandehur “papritmas”

Ishte një nga ato ditët që për një shkak aspak të patregueshëm nuk mundi të vazhdonte në ritmin normal të saj. Arsyeja është ngjarja e mëposhtme. (Historia është reale. Emrat e vërtetë janë ndryshuar për të ruajtur konfidencialiletin e personave përgjegjës). Herët në mëngjes morra një telefonatë nga mamaja ime. Diçka jo e mirë kishte ndodhur. […]

Dy dasma madhështore në 29 Prill!

Dy dasma madhështore në 29 Prill!

A nuk ia vlen të përkushtohesh për një dashuri të këtij lloji? Mos e shit veten lehtë – kërko princin tënd, që mund të mos jetë në gjendje të të organizojë një ceremoni madhështore si ajo e princit William por që është gati të heqë dorë nga vetja për shkak të dashurisë që Zoti i jep për ty…

Kjo është madhështia e dasmës dhe e përkushtimit të thjeshtë në një martesë.

Në dasmën tuaj!

Thelbi I pazbërthyer I Pashkës

Thelbi I pazbërthyer I Pashkës

Çmimi më I lartë që mund të paguash është padyshim çmimi që mund të paguash me jetën tënde. Kauza më e lartë së cilës mund t’i përkushtohesh (nëse çfarë mund ta përbëjë atë ka të bëjë me njerëzimin, më saktë me jetën e të paktën një njeriu në këtë planet) nëse kjo nuk do të […]

Facebook apo Soulbook?

Facebook apo Soulbook?

Facebook është trendi i ditëve të sotme. Një trend që vlerësohet miliarda dollarë. Si biznesmen, të duhet të gjesh kërkesën e konsumatorëve. Por një biznesmen i mirë, siç është me siguri ideatori i Facebook-ut, gjen atë që iu nevojitet vërtet klientëve. Kështu, Facebook-u, na ka nxjerrë edhe njëherë në pah një nga nevojat bazë të njeriut: nevoja për të njohur dhe për të qënë i […]

Skënderbeu: Në kërkim të shqiptarit shembullor

Skënderbeu: Në kërkim të shqiptarit shembullor

Shqiptarët janë një popull i veçantë; me tipare e karakteristika të ndryshme nga të tjerët. Skënderbeu pasqyron dukshëm disa prej këtyre tipareve gjithëshqiptare që duam ti theksojmë në këtë artikull. Kësisoj, vëmë në dukje një shembull që duhet njohur, vlerësuar dhe ndjekur. Asnjë i ngjashëm me të Dukshëm Skënderbeu ishte një udhëheqës i lindur, i vetëdijshëm […]