RSSCategory: ÇËSHTJE JETE

Qengji i Kurbanit

Qengji i Kurbanit

Kujtim për Dorinën…

Kujtim për Dorinën…

Sot është ditë për lajme të këqija! Lajme që askush nuk do ti donte ti dëgjonte! Dorina Stafa, një nga vajzat që kaluan në jetën tjetër dje, ishte një mikeshë e Jetë Studentore Elbasan, dhe miqtë e saj po përjetojnë dhimbje – bashkë me familjen! Për ju që e keni njohur, sot është dita për të […]

Kur të inkurajon Adriano Çelentano…

Kur të inkurajon Adriano Çelentano…

Krejt rastësisht dëgjova sot monologun e Adriano Çelentanos në natën e parë të San Remos 2012. U befasova. Jo sepse Çelentano nuk krijon polemika e kësisoj është i dëgjueshëm por u befasova nga tema e një pjese të monologut. E kishte me kishën, me priftërinjtë! E kuptoj që Çelentano i drejtohet një grupi specifik të […]

Kur shpëtohet një jetë…

Kur shpëtohet një jetë…

Për disa, dëbora nuk është më një shenjë romanticiteti. Gjithandej vijnë lajme për vështirësitë në të cilën gjenden banorët e Veriut të Shqipërisë e më tej në Kosovë e Maqedoni. Kur po lexoja mbrëmë lajme rreth situatës (e komente në Facebook), kishte qartazi dy pamje: E para, lajme të vështira nga veriu i tejngopur me […]

Nëse Zoti të do ty, ku është problemi?

Nëse Zoti të do ty, ku është problemi?

Për shumë nga ju që nuk e dini, 1 Dhjetori ishte Dita Botërore e SIDA-s, e cila ka për qëllim rritjen e vetëdijes për luftimin e kësaj sëmundje. Kanё kaluar tre dekada qëkurse virusi HIV u shfaq si një kërcënim për shëndetin botëror. Ndonëse programi i Kombeve të Bashkuara për SIDA-n njofton një rënie të […]

Amy Winehouse: Love is a loosing game!

Amy Winehouse: Love is a loosing game!

Këngëtarja 27 vjeçare, një nga talentet e padiskutueshme të muzikës botërore, u gjend e vdekur sot në Londër. Lajmi është tragjik – megjithëse prej disave i pritshëm. “Love is a loosing game” (Dashuria është një lojë e humbur) është titulli i një prej këngëve të saj të njohura që mund ta ndiqni në interpretimin bashkangjitur këtij […]

Kjo jetë s’mjaftoi…

Kjo jetë s’mjaftoi…

Kuturu-ja e kësaj pamje nuk qëndron në faktin që ofrojmë dhimbje e thirrje në kulturën tonë. Kuturu-ja është mungesa e një rreze shprese a ndonjëfarë tuneli me rreze drite. (Meqe jemi tek tuneli, një thënie me botë në Facebook, thoshte që në fund të tunelit ka një dritë – veçse nuk e dimë nëse kjo drita është drita e diellit në fund të tunelit, apo është drita e trenit që po vjen drejt nesh!).

Komento për foton

Komento për foton

Cili është mesazhi që ju përcjell kjo foto? Merr guximin dhe shkruaj më poshtë.    

Shenjat e gënjeshtrës.

Shenjat e gënjeshtrës.

Më shumë kapsitje sysh dhe zgjerim të bebëzave të syve Shprehje të fytyrës që nuk lidhen me atë ç’ka po thuhet Rritje e theksuar e gjesteve (sidomos lëvizje të duarve) Fjali të shkurtra Më shumë pauza dhe gabime gjuhësore. Më shumë fjalë negative dhe ekstreme.   Unë nuk do të them një gënjeshtër për të […]

Më duhet të blej një varr…

Më duhet të blej një varr…

Një vend është paguar para shumë kohësh nga dikush për mua. Është paguar që përpara shumë kohësh që unë të mund të jetoj çdo ditë e lirë nga pasiguria dhe frika. Përjetësia është akoma më e shtrenjtë. Nuk blihet me para. Dikush ka paguar me gjak për përjetësinë time. Jezusi ka paguar për parajsën time. Ai e ka blerë përjetësinë time me gjak… me gjakun e Tij. Ishte burrë i mençur Rexha. Nëntë pëllëmbë tokë për varrin të blerë me para. Një përjetësi të tërë, të blerë përmes besimit në Jezusin.
Rexha ishte burrë i mençur. Tani është radha ime…