Author Archive: Jete Studentore

Mendo per nje grup studentesh aktiv ne te gjitha trojet shqiptare - e me gjere! Ky grupi, gjithmone nese e mendon dot, di te shqyrtoje me seriozitet çeshtjet themelore te jetes por edhe di te argetohet seriozisht!
Nese i mendon keto, atehere e ke njohur pak Jete Studentore. Bashkohu me ne te na njohesh me shume...

rss feed

Në burg

Në burg

-Përse të futën në burg?- pyet një i burgosur të sapoardhurin. -Për asgjë! Kinse sipas atyre të gjyqit, edhe shteti po prodhoka monedha sikur të miat!  

Më duhet të blej një varr…

Më duhet të blej një varr…

Një vend është paguar para shumë kohësh nga dikush për mua. Është paguar që përpara shumë kohësh që unë të mund të jetoj çdo ditë e lirë nga pasiguria dhe frika. Përjetësia është akoma më e shtrenjtë. Nuk blihet me para. Dikush ka paguar me gjak për përjetësinë time. Jezusi ka paguar për parajsën time. Ai e ka blerë përjetësinë time me gjak… me gjakun e Tij. Ishte burrë i mençur Rexha. Nëntë pëllëmbë tokë për varrin të blerë me para. Një përjetësi të tërë, të blerë përmes besimit në Jezusin.
Rexha ishte burrë i mençur. Tani është radha ime…

Doktori dhe plaku

Doktori dhe plaku

Një burrë i vjetër shkoi tek doktori për tu vizituar për një dhimbje të fortë që kishte në këmbën e majtë. -“Besoj se dhimbja vjen për shkak të moshës”, ju përgjigj doktori, “nuk mund të bëjmë asgjë për të.” -“Kjo s’mund të jetë e vërtetë” ja ktheu burri, “ti nuk merr vesh fare me duket.” […]

“Vëllai i madh” i “Big Brother”

“Vëllai i madh” i “Big Brother”

Të gjithë e kemi parë “Big Brother” apo “Vëllain e Madh”, Reality Show-n më të suksesshëm të momentit jo vetëm në Shqipëri por edhe në të gjithë botën. Që prej transmetimit të parë në Veronica TV Channel ne Hollandë në vitin 1999 formati televiziv ka ndezur kureshtjen e teleshikuesve anekënd globit duke patur shikueshmërinë më […]

Postieri dhe qeni

Postieri dhe qeni

Një ditë postieri po ecte në rrugë dhe pa një djalë dhe jo shumë larg tij një qen të stërmadh. Postieri i tha djalit, “a kafshon qeni yt?” “Jo”, ju përgjegj djali. Menjëherë pas kësaj përgjigjeje qeni i stërmadh e kafshoi postierin në këmbë. Burri bërtiti me të madhe, “Ti më the që qeni yt […]

Dentisti dhe Pacienti

Dentisti dhe Pacienti

Dentisti: “Përpiqu të reklasohesh. Do të ta shkul dhëmballën e prishur për pesë minuta.” Pacienti: “Sa do të më kushtojë kjo shkulje?” Dentisti: “Do të të kushtojë 100 Euro.” Pacienti: “Kaq shumë para për pesë minuta punë!!??” Dentisti: “Po mirë atëherë në qoftë se preferon, do ta shkul dhëmballën shumë më ngadalë.”    

Sekondat

Sekondat

Koha jone iken e nuk kthehet me….

Ikja si një hije…

Ikja si një hije…

“Njeriu i lindur nga një grua jeton pak ditë dhe është plot shqetësime. Mbin si një lule, pastaj pritet; ikën me vrap si një hije dhe nuk e ka të gjatë… Në qoftë se njeriu vdes, a mund të kthehet përsëri në jetë?”

Kur ngatërron tabelat.

Kur ngatërron tabelat.

Një polic rrugor ndali një makinë në rrugë që po ecte me 30 km/orë. ‘Unë nuk po ecja  shumë shpejt, përse më ndalët’- pyeti shoferi i hutuar. ‘Pikërisht sepse nuk po ecje shumë shpejt të ndala’,- ja ktheu polici, -‘ shpejtësia maksimale e lejuar në këtë rrugë është 90km/orë dhe ti po bllokon trafikun duke […]

10 Gjërat për të shijuar në JETË

10 Gjërat për të shijuar në JETË

Italianët kishin publikuar së fundmi 10 gjërat se përse ja vlen të jetosh. Njëkohësisht një analist i njohur kishte listuar 10 arsye të tjera. Jetë Studentore ju propozon pa pretendim të madh 10 gjërat që ja vlen të shijoni në jetë. 1. Për të bërë një xhiro rreth botës (vetëm me një Ipad 2 me […]