Author Archive: Jete Studentore

Mendo per nje grup studentesh aktiv ne te gjitha trojet shqiptare - e me gjere! Ky grupi, gjithmone nese e mendon dot, di te shqyrtoje me seriozitet çeshtjet themelore te jetes por edhe di te argetohet seriozisht!
Nese i mendon keto, atehere e ke njohur pak Jete Studentore. Bashkohu me ne te na njohesh me shume...

rss feed

Të hash shëndetshëm para provimit

Të hash shëndetshëm para provimit

Të përgatisësh veten fizikisht dhe mendërisht para një provimi është po aq e rëndësishme sa edhe materiali  që ke mësuar. Duhet të sigurohesh që po ha në mënyrën e duhur para një provimi, kështu që mund fokusohesh më mirë në të përgjigjurin korrektësisht të pyetjeve sesa në lodhjen dhe zhurmën e stomakut. Të hash shëndetshëm […]

Në supermarket

Në supermarket

Një djalë i ri, i punësuar në një supermarket u paraqit për ditën e parë të punës. Menaxheri e priti shumë përzemërsisht dhe i zgjati atij një fshesë, ‘‘Puna jote e parë sot është të fshish dyshemenë’’ ‘‘Por unë jam me Universitet.’’ Ja ktheu djaloshi i indinjuar ‘’Oh, më fal. Nuk e dija këtë,’’ i […]

Skënderbeu: Në kërkim të shqiptarit shembullor

Skënderbeu: Në kërkim të shqiptarit shembullor

Shqiptarët janë një popull i veçantë; me tipare e karakteristika të ndryshme nga të tjerët. Skënderbeu pasqyron dukshëm disa prej këtyre tipareve gjithëshqiptare që duam ti theksojmë në këtë artikull. Kësisoj, vëmë në dukje një shembull që duhet njohur, vlerësuar dhe ndjekur. Asnjë i ngjashëm me të Dukshëm Skënderbeu ishte një udhëheqës i lindur, i vetëdijshëm […]

Inspektori

Inspektori

Një inspektor ndërtimi ndaloi para një toke të mbjellë me misër dhe filloi të fliste me një fshatar. Ai i tha fshatarit, “Më duhet ta inspektoj tokën tënde sepse këtu do të ndërtojmë një rrugë të re.” Fshatari i tha, “Në rregull, por mos u fut në fushë.” Inspektori ja ktheu, “Unë kam autoritetin e […]

Kërko LIBRIN që mund të të ndryshojë jetën!

Kërko LIBRIN që mund të të ndryshojë jetën!

Skeptiku Xhosh Mekdauell mendonte që të krishterëve ju kishte ikur truri. Ai tallej, i përqeshte dhe i fyente kur kishte rast. Më vonë vendosi ti luftonte të krishterët duke përdorur studimet për të hedhur poshtë thëniet e Krishtit. Për çudinë e tij, ai zbuloi që provat tregojnë të kundërtën e mendimeve të tij – që […]

Historia e Eksodit nga Google.

Historia e Eksodit nga Google.

A e dini sesi hebrenjtë dolën nga vendi i Egjiptit? Kjo është një mënyrë moderne për ta treguar atë:)

A i gjej dot përgjigjet për jetën ONLINE?

A i gjej dot përgjigjet për jetën ONLINE?

Realiteti virtual nuk është zgjidhja e rrugës. Realiteti virtual është një tjetër rrugë, ose një tjetër kontekst që fatkeqësisht nuk na e lehtëson barrën e gjetjes së përgjigjeve të vështira për jetën. Krishti tha: (perifrazim) E madhe dhe e gjërë është rruga që të çon në shkatërrim, dhe shumë njerëz shkelin në të. Por rruga që të çon në jetë është e ngushtë dhe e vështirë.” Kjo do të thotë që përgjigjet e jetës nuk varen nga konteksti virtual por varen nga gjërësia e kërkimit tënd në një rrugë që jo gjithmonë është e lehtë.

10 mënyrat

10 mënyrat

Keto janë 10 mënyrat sesi të identifikosh një film amerikan:). Ju mund të shtoni të tjera në qoftë se doni

Mekaniku dhe kirurgu

Mekaniku dhe kirurgu

Një mekanik po zbërthente kokat e cilindrit të motorit të një makine, kur pa aty jashtë një kirurg zemre të famshëm që po priste për një kontroll të makinës së tij. Mekaniku i thirri që nga garazhi, “Ckemi doktor! Hajde, hajde brenda për një minutë.” Kirurgu i famshëm eci drejt mekanikut pak i habitur. Mekaniku […]

Historia e Matthew West

Historia e Matthew West

Kjo eshte historia e kengetarit Matthew West…..