Author Archive: Jete Studentore

Mendo per nje grup studentesh aktiv ne te gjitha trojet shqiptare - e me gjere! Ky grupi, gjithmone nese e mendon dot, di te shqyrtoje me seriozitet çeshtjet themelore te jetes por edhe di te argetohet seriozisht!
Nese i mendon keto, atehere e ke njohur pak Jete Studentore. Bashkohu me ne te na njohesh me shume...

rss feed

Princi i Paqes

Princi i Paqes

Sepse na ka lindur një fëmijë, një djalë na është dhënë. Mbi supet e tij do të mbështetet perandoria dhe do të quhet Këshilltar i admirueshëm, Perëndi i fuqishëm, Atë i përjetshëm, Princ i paqes. Nuk do të ketë të sosur rritja e perandorisë së tij dhe paqja mbi fronin e Davidit dhe në mbretërinë […]

Qengji i Kurbanit

Qengji i Kurbanit

Kampionati i futbollit – Finalja pj1

Kampionati i futbollit – Finalja pj1

Pjesa e dyte

Kampionati i futbollit – Finalja pj2

Kampionati i futbollit – Finalja pj2

Kater Ligjet Shpirterore

Kater Ligjet Shpirterore

Si qenie shoqerore, perfshihemi ne nivele te ndryshme marredheniesh. Nje nga keto qendron mbi te gjitha dhe ndikon te gjitha. Kater ligjet shpirterore shpjegon si te perfshihesh tek kjo. Mos nguroni te merrni te pakten informacionin. Ku i dihet ç’nodh? 🙂

“Dashuria të merr në qafë… por”

“Dashuria të merr në qafë… por”

“Dashuria është e durueshme; plot mirësi; dashuria nuk ka smirë, nuk vë në dukje, nuk krekoset, nuk sillet në mënyrë të pahijshme, nuk kërkon të sajat, nuk pezmatohet, nuk dyshon për keq;nuk gëzohet për padrejtësinë, por gëzohet me të vërtetën,i duron të gjitha, i beson të gjitha, i shpreson të gjitha, i mban çdo gjë. Dashuria nuk ligshtohet kurrë.”

Me pushime para provimit!

Me pushime para provimit!

Katër studentë nga Tirana, shumë shokë me njëri tjetrin, vendosën që të shkonin për fundjavë në Vlorë. Të hënën kishin një provim, por ngaqë ndiheshin të sigurtë se kishin mësuar mjaftueshëm, nuk e panë si problem që të ktheheshin të hënën në mëngjes. Patën një fundjavë shumë të mirë dhe të lodhshme. Nga lodhja e madhe […]

NJE JETE ME INTEGRITET

NJE JETE ME INTEGRITET

“Secili bënte atë që i dukej e drejtë në sytë e tij”. Kjo frazë është shkruar gati 3000 vjet përpara, për të përshkruar një komb, Izraelin (kombin e zgjedhur të Perëndisë) – komb i cili, në vend që të ndiqte Zotin, u shpërfytyrua në një vend ku drejtesia vendosej sipas interesit të gjithsecilit. Kjo krizë i ngjan Shqipërisë sonë, ku “drejtësia” është atribut i atyre që e përdorin thjesht e thjesht për të përfituar për vete në kurriz të të gjithë të tjerëve. Si zgjidhet problemi?

Krishtlindja permes jetes sime

Krishtlindja permes jetes sime

Sa shumë gjëra ndodhin në kohën e Krishtlindjes. Sa shumë gjëra reklamohen, e sa të tjera blihen. Sa shumë filma janë bërë për këtë sezon. E megjithatë a e dinë njerëzit kuptimin e vërtetë, apo vetëm atë te sjellë mes nesh prej botës së reklamve? Genta ndan me ne si e kupton ajo Krishtlindjen. Klikoni […]

Tani qe Pranove Jezusin si Zot dhe Shpetimtar

Tani qe Pranove Jezusin si Zot dhe Shpetimtar

Si mund ta dish që Jezui është në jetën tënde tani? A e pranove Jezuin në jetën tënde? Sipas premtimit të dhënë në librin e Zbulesës 3:20, ku është Ai tani në lidhje me ty? Jezui ka thënë se do të hyjë në jetën tënde. A do të të kishte gënjyer Ai? Si mund ta […]