A je semure nga teknologjia

Teknologjia eshte realitet shqiptar, pa pike dyshimi! Por jo gjithmone shfaq shenja te mira… Ja nje liste, qe mund t’ju ndihmoje te dalloni nese ndonje nga keto shenjat e “semundjes” teknologjike ju eshte shfaqur – gjithmone ne raport me familjen dhe me njerezit qe ke afer…

Dhjete Shenjat e nje konflikti mes Teknologjise dhe Familjes:

1. Nuk arrini te konsumoni nje vakt pa perdorur te pakten nje here, sms, telefon apo e-mail.

2. Flini me celularin te koka.

3. Shihni me shume se dy ekrane njekohesisht, per shembull televizorin dhe email.

4. Dergoni email dhe sms jo urgjente ndersa jeni me familjen.

5. Kur jeni te gjithe bashke cdo pjesetar i familjes shikon nga nje ekran te ndryshem.

6. Keni pasur te pakten nje here nje bisede me ndonje njeri te dashur per perdorimin e teknologjive.

7. Nuk kaloni shume kohe larg shtepise per t’u argetuar.

8. Hapni menjehere kompjuterin edhe kur jeni ne shtrat.

9. Lexoni apo dergoni sms edhe teksa i jepni makines ose bicikletes.

10. Nuk e fikni kurre celularin ose asnjehere nuk i hiqni zilen.

Cilen nga keto pika (ose te aferta me to) “zbatoni” me shume? Ju lutem komentoni!

Kategoria: coffeeTIME

Komento ketu