Per Qejf

NJE JETE ME INTEGRITET

NJE JETE ME INTEGRITET

“Secili bënte atë që i dukej e drejtë në sytë e tij”. Kjo frazë është shkruar gati 3000 vjet përpara, për të përshkruar një komb, Izraelin (kombin e zgjedhur të Perëndisë) – komb i cili, në vend që të ndiqte Zotin, u shpërfytyrua në një vend ku drejtesia vendosej sipas interesit të gjithsecilit. Kjo krizë i ngjan Shqipërisë sonë, ku “drejtësia” është atribut i atyre që e përdorin thjesht e thjesht për të përfituar për vete në kurriz të të gjithë të tjerëve. Si zgjidhet problemi?

Dashuria

“Dashuria të merr në qafë… por”

“Dashuria të merr në qafë… por”

“Dashuria është e durueshme; plot mirësi; dashuria nuk ka smirë, nuk vë në dukje, nuk krekoset, nuk sillet në mënyrë të pahijshme, nuk kërkon të sajat, nuk pezmatohet, nuk dyshon për keq;nuk gëzohet për padrejtësinë, por gëzohet me të vërtetën,i duron të gjitha, i beson të gjitha, i shpreson të gjitha, i mban çdo gjë. Dashuria nuk ligshtohet kurrë.”

Intervista

Krishtlindja permes jetes sime

Krishtlindja permes jetes sime

Sa shumë gjëra ndodhin në kohën e Krishtlindjes. Sa shumë gjëra reklamohen, e sa të tjera blihen. Sa shumë filma janë bërë për këtë sezon. E megjithatë a e dinë njerëzit kuptimin e vërtetë, apo vetëm atë te sjellë mes nesh prej botës së reklamve? Genta ndan me ne si e kupton ajo Krishtlindjen. Klikoni […]

Relaks

Me pushime para provimit!

Me pushime para provimit!

Katër studentë nga Tirana, shumë shokë me njëri tjetrin, vendosën që të shkonin për fundjavë në Vlorë. Të hënën kishin një provim, por ngaqë ndiheshin të sigurtë se kishin mësuar mjaftueshëm, nuk e panë si problem që të ktheheshin të hënën në mëngjes. Patën një fundjavë shumë të mirë dhe të lodhshme. Nga lodhja e madhe […]